Golfvinst för Tiger

Tiger Woods gjorde nyligen en strålande comeback i PGA-tourfinalens slutspel FedEx Cup där han kammade hem sin första vinst sedan 2013 – sin första vinst på hela 5 år som nu ger honom plats 13 i världsrankningen.

 

De senaste åren är det nog fler som vågat satsa sina pengar på spelaktier snarare än att betta på Tiger Woods i golf, något som för bara ett decennium sedan var helt otänkbart. Men med tanke på hur det gått för den förre mästaren i golf den senaste tiden är detta inte så förvånande. Han har både uppmärksammats i media för sitt privatliv tack vare sin kaotiska skilsmässa från svenskan Elin Nordegren och sitt misstänkta missbruk, men inte så mycket för sina golftalanger. Men det har ändrats nu. I september vann han nämligen Tour Championship i Atlanta vilket var den sista deltävlingen i PGA-tourens slutspel under FedEx Cup, en vinst som Sydsvenskan kallar ”Den största comebacken genom tiderna”.

 

Oförglömlig vinst trots många problem

Under de senaste fyra åren har Tiger Woods genom gått hela fyra stycken ryggoperationer och innan dessa har han även fått genomgå två stycken knäoperationer, och inga vinster i golf sedan 2013. Men denna gång gick det vägen för honom och han kammade hem prispengar på 1,6 miljoner dollar, vilket är motsvarade drygt 14 miljoner kronor, och fått sin 80:e titel i Tour Championship. Men det var inte utan ansträngning. Metro skriver bland annat om hur Woods, idag 42 år gammal, låg på elva under par och var två slag före tvåan Billy Horschel inför den sista och avgörande i rundan i delfinalen. Och när Woods avslutade med ett över par stormade golfbanan av jubel när Woods sträckte upp armarna mot skyn så var det tusentals åskådare som hejade på – och visst blev det vinst tack vare denna sista putt.

 

Rankad 13 i världsrankingen & många som delar hans glädje

Det var inte enbart Tiger Woods som gladdes åt sin comeback, det gjorde även flertalet golfkollegor som gått ut och hyllat honom i media. Bland annat har Jack Nicklaus, 18-faldig majorvinnare, uttalat sig i en intervju med Golf Channel där han berömde sin kollegas prestationer och även Justin Rose, som vann över Tiger Woods i denna cup, har gratulerat Woods och sagt att han tror att hela golfvärlden är stolta över hans spelande denna gång. För även om Tiger Woods inte kammade hem förstaplatsen så har denna comeback varit bra för honom, hans ranking har nämligen ändrats med hela 1 186 platser! I fjol var han nämligen rankad som 1 199 i världsrankingen, enligt Dagens Industri, och nu har han kommit upp till plats 13, och det är inte illa det inte – grattis Tiger!